Over mij 

Het woord “ aandacht” staat voor mij centraal. In mijn persoonlijke leven en in mijn zakelijke leven. Als advocaat arbeidsrecht besteed ik aandacht aan alle dimensies van een vraag of conflict. Aandacht voor de juridische aspecten en voor de belangen die spelen. Ik kijk naar wat u nodig heeft. Het totaalbeeld is voor mij belangrijk. Ik ben toegewijd en betrokken. Ik houd ervan een duurzame relatie op te bouwen. Ik ben graag uw huisadvocaat, een (sparring)partner in business. Als huisadvocaat ken ik uw organisatie van binnen en van buiten. Daardoor kan ik proactief zijn en inspelen op uw behoeften. Ik treed ook graag voor werknemers op. Ik geef aandacht aan de menselijke aspecten, naast de juridische facetten. Uw vraag of zaak wordt altijd persoonlijk door mij behandeld. U wordt niet doorverwezen naar een junior.
 
Ik heb van november 2014 tot mei 2016 intensief als postulant getraind in een boeddhistisch klooster in Australië. Sindsdien kijk ik anders tegen dingen aan. Ik ben mijn beroep als advocaat na mijn terugkeer op een andere manier gaan uitoefenen. Ik vind zo veel mogelijk geld verdienen niet meer zo belangrijk. Ik wil ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Ik hecht waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Naast advocaat ben ik ook mindfulnesstrainer en gestalttherapeute. In deze hoedanigheid houd ik me bezig met conflictpreventie, stressmanagement en persoonlijke groei door middel van het ontwikkelen van gewaarzijn.


Ik houd van arbeidsrecht, omdat ik graag met mensen werk. Mijn adviezen zijn bondig en “down to earth”. Helder en effectief. Geen lange en ingewikkelde juridische bespiegelingen. Bij arbeidsconflicten ben ik praktisch en oplossingsgericht. Ik laat het zelden tot een rechtszaak komen. Als er geprocedeerd moet worden ben ik scherp en analytisch, maar niet onnodig kwetsend tegenover de andere partij.

Na mijn studies aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een full time postdoctorale opleiding gevolgd bij de Grotius Academie in Nijmegen, waar ik werd uitgeroepen tot beste student van de jaargang. Vervolgens heb ik 9 jaar lang gewerkt bij het internationale advocatenkantoor Houthoff Buruma, waar ik me na 2 jaar cassatie en ondernemingsrecht ben gaan specialiseren in het arbeidsrecht. Daarna heb ik vanaf 1998 als senior medewerker of partner bij verschillende nationale en internationale kantoren gewerkt, waaronder DLA Piper en de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN-VNO NCW). Ik geef regelmatig trainingen en workshops: praktisch en levendig. Ook publiceer ik.

Ik heb veel ervaring in alle aspecten van het arbeidsrecht. Ik heb grote nationale reorganisaties begeleid. Regelmatig adviseer ik op het terrein van privacy. Ik adviseer over en begeleid trajecten op het gebied van arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap. Wat betreft dossiermanagement ben ik vaak de coach van de onderneming. Wanneer een medewerker niet functioneert, proberen we eerst een verbetertraject. Als dat niet voldoende resultaat oplevert zetten we een exittraject in. In alle stadia van een verbeter-of exittraject is het van belang de juiste strategische en juridische keuzen te maken. Na de inwerkingtreding van de WWZ is dit zelfs nog belangrijker geworden.

Ik ben er voor bedrijven, instellingen en voor medewerkers. Ik begeleid regelmatig medewerkers in een verbeter-of exittraject. Ook adviseer ik hen onder meer hoe om te gaan met een concurrentie- of relatiebeding.

 • Arbeidsovereenkomsten: opstelling en revisie 
 • Cao recht
 • Conflicten: oplossing en schikking 
 • Dossiermanagement 
 • Flexibele arbeidsrelaties en overeenkomsten van opdracht 
 • Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden 
 • Individueel en collectief arbeidsrecht 
 • Medezeggenschap 
 • Oplossing en schikking van conflicten 
 • Opstelling en revisie personeelshandboek 
 • Privacy
 • Procedures bij de rechtbank 
 • Reorganisaties en sociale plannen 
 • Stakingen
 • Werkgeversaansprakelijkheid 
 • Ziekte

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u gebruik maken van onze Trainingen of workshops? Ik sta u graag te woord. U kunt mij vrijblijvend bellen op 06 - 53 89 31 94, mailen naar info@fbmindfulwise.nl. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

FB LabourWise

06 - 53 89 31 94
info@fbmindfulwise.nl

Algemene voorwaarden

Adres
Klein Laren 7
1251 LN Laren NH